spiegelkind

#2: Cornalijne van Korlaar: Spiegelkind

Cornalijne is 34 jaar en woont met haar vriend Chris en twee dochters (Loïs is 7 maanden en Jolie is 4 jaar) in het groen van Amsterdam Zuidoost. Ze werkt als Regio Manager bij kinderopvangorganisatie CompaNanny en haar vriend runt samen met zijn zus een eigen Saté Bar genaamd Stick Up Indofood.

Alle ballen proberen hooghouden is kansloos! 

Het is een hoop plannen en organiseren om naast de dagelijkse zorg voor de kinderen en onszelf (niet te vergeten!) ieders dromen en ambities na te kunnen jagen en dit loopt meestal wel ongeveer zoals we het bedacht hadden en soms ook helemaal niet. Je hoort mij dan ook nooit zeggen dat ik alle ballen probeer hoog te houden want dat probeer ik niet. Kansloos! Zo is mijn kledingkast een chaos, kom ik niet toe aan sporten, geef ik in plaats van verantwoorde zelfgemaakte babyhapjes gewoon lekker potjes en zegt Jolie soms tegen mij: ‘Mama, leg je telefoon nou even weg’. (Dat verdient ook geen schoonheidsprijs, ik weet het, maar A: zij is nogal ad rem, dus wellicht zouden veel meer kinderen dit tegen hun ouders willen zeggen, alleen zeggen ze het niet en B; ik volg haar orders altijd netjes op. Nou niet altijd, maar in dit geval wel.)

Bewust zijn van gehaast gedrag

Mindfull leven betekent voor mij: Aandacht hebben voor wat ik doe, de dingen zien zoals ze zijn. In het moment leven en niet altijd maar bezig zijn met wat komen gaat. Eerlijk is eerlijk, dit is allemaal niet zo vanzelfsprekend voor mij en ik leer een heleboel van mijn kinderen! Ik ben in staat om 100 dingen tegelijk te doen, met halve aandacht dus. Zo heb ik onlangs ontdekt dat ik bijna de hele vaatwasser kan uitruimen, wanneer ik een flesje melk moet opwarmen. Grandioos efficiënt, dat dan wel weer.

Maar… Ik ben me wel steeds meer bewust van mijn gehaaste gedrag en vooral de kinderen dwingen mij om pas op de plaats te doen.

En dat is een cadeau wat je gratis ontvangt zodra je een baby op de wereld zet.

Hoef je niets voor te doen!  Kinderen willen volle aandacht en ze zijn een heerlijke confronterende spiegel van onszelf. Kinderen voelen alles! Ze bepalen grotendeels hoe jouw dag verloopt en het enige wat je hierbij helpt is: ‘go with the flow’, wil je voorkomen dat je niet helemaal gefrustreerd raakt (en dit dan weer op je kinderen projecteert, die dat vervolgens dan weer op jou terug projecteren, waardoor beide partijen oververhit raken en aan het einde van de dag iedereen aan het huilen is).

Genieten van het leven thuis

Sinds de kinderen er zijn geniet ik veel meer van mijn leven thuis; vroeger moest ik er niet aan denken om in het weekend twee dagen thuis te zijn en nu word ik gewoon blij van rommelen in en om huis en samen lentebloemen plukken in het park. Ik hoor Jolie nog zeggen: ‘Dit was de leukste dag van de wereld, mama!’ (Ok, hele lieve opmerking, gelukkig heb ik net niet een heel maandsalaris uitgegeven aan tickets naar Bali, maar dat terzijde.)

In mijn blogs lees je over wat we meemaken, wat mij bezighoudt, wat ik leer van de kinderen en hoe ik hopelijk steeds meer bewustzijn creëer bij mijzelf en bij de kinderen. Het is een mooie ontdekkingsreis! Enjoy!

door Madelon Gielen

Reacties