Terugblik: creatief mindful

Terugblik: creatief mindful, wat leverde het jullie op?

We hebben de afgelopen opdrachten geprobeerd jullie wat meer rust en ontspanning mee te geven door middel van creatief te zijn. Creatief mindful. Met een kind, meerdere, of misschien zelfs wel met het hele gezin. Hoe is het jullie bevallen?

De afgelopen oefeningen hebben we jullie begeleid in creatief mindful zijn. Dit kan bijvoorbeeld door mandalas te kleuren, mindful te tekenen en te schilderen op muziekZoals in de eerste blog beschreven is het idee achter de oefeningen om echt in het moment te zijn of te komen, de buitenwereld te vergeten, samen te zijn, rust in het hoofd te krijgen. Mindfulness creëren, op een speelse manier. Maar ook zou er ruimte moeten kunnen zijn voor prikkelverwerking. Na een hectische dag op school, net voor het slapen gaan, in het weekend als er tijd is voor meer knusse activiteiten. Even de boel de boel en creatief mindful, in het moment, zijn. Is dit ook wat jullie ervaren hebben?

Mijn ervaring met creatief mindful zijn

Ik heb de oefeningen die ik jullie voorschotelde natuurlijk ook zelf getest. Nu ben ik niet – meer! – elke dag rondom kinderen maar ik merkte bij mezelf een stukje meer rust op. Zowel tijdens de oefeningen, hoewel het schilderen op muziek best even onwennig was.., als daarna. Zoals ik in mijn blog op House of Awareness schreef mediteer ik niet meer elke dag, maar deze oefeningen brachten mij weer even bij mezelf, totaal gefocust op mijn ene taak. Telefoon aan de kant en gewoon even zijn en creatief bezig zijn. Ik vond het heerlijk.

Creatief zijn met kinderen

Uit mijn ervaring weet ik dat kinderen (bijna) altijd in zijn voor een activiteit. Zeker als dat samen met mama of papa (of misschien wel oma? opa? oppas? is). Ik ben dan ook heel benieuwd hoe jouw kind(eren) deze oefeningen ervaren heeft! Bij mijn laatste werkgever boden we de kinderen op de buitenschoolse opvang alleen mandalas – geen kleurplaten – aan. Deze hielpen echt om de buitenwereld even te vergeten en gewoon lekker bezig te zijn. Ik hoop dat jullie dit ook zo ervaren hebben en het wat meer rust bij jouw kind, of in het hele gezin, heeft gebracht.

Nog niet geprobeerd?

Mocht je het nou nog niet geprobeerd hebben, maar gewoon lekker inspiratie op aan het doen zijn op onze site.. Maak straks als de kinderen uit school zijn, of een ander moment dat jou schikt even tijd voor een van de oefeningen: probeer het! En laat ons weten hoe het was en of je meer behoefte hebt aan dit soort oefeningen. Wij hebben er nog wel een paar in onze gedachten 🙂

Mocht je ze nog niet gezien hebben.. Voor de eerste blog met mandalas kleuren klik hier. Voor mindful tekenen klik hier. Voor schilderen op muziek klik hier.

door Madelon Gielen

Reacties