panorama-camp

Met Sophie en Iris op Panorama Camp

Onze lieve coaches Iris van den Berg en Sophie Conijn zijn deze zomer begeleiders geweest op Panorama Camp, in Noorwegen. Een bijzonder zomerkamp voor jongeren tussen de 13 en 18, die ze vanuit de positieve psychologie, avontuurlijke outdoor activiteiten en speelse tools in hun kracht zet. Zodat jongeren zichzelf beter leren kennen, ze huidige en toekomstige uitdagingen aankunnen en vooral een nooit te vergeten herinneringen opdoen. In dit blog een brief die dit alles duidelijk maakt.

Lieve Mamma,

Vandaag is de derde dag van Panorama Camp. Het is echt super vet! Het yoga centrum waar we slapen ligt midden in de bergen aan een groot meer, heel mooi! Er zijn 30 andere kinderen, allemaal tussen de 13 en 18 jaar. Ze komen overal vandaan: veel uit Noorwegen, maar ook uit Amerika, Singapore, Zwitserland, Zweden en Schotland. Ik slaap op een kamer met drie jongens. Ze zijn allemaal heel aardig! We praten de hele dag Engels, wat beter gaat dan ik dacht, dus daar ben je vast blij mee, haha!

Elke ochtend beginnen we met een uur yoga – ik kan er helemaal niks van, maar de leraar zegt dat dat niet uitmaakt (en hij is blijkbaar een bekende yoga goeroe, dus hij zal het wel weten!). Daarna gaan we ontbijten (alles is hier SUPER gezond –  ’s ochtends havermout, en voor de lunch en ‘s avonds vegetarisch, pfff…!). Gelukkig had de chef-kok, waar we gister een kookworkshop van kregen, wel vlees bij zich. Het was echt zó lekker! Ik mocht helpen in de keuken en vond het stiekem best leuk, dus misschien ga ik jou vanaf nu vaker helpen!

Na het ontbijt krijgen we les van de trainers van Young Happy Minds. Ze leren ons over geluk. Ik dacht dat het saai zou zijn, net zoals op school, maar het is echt interessant en leuk, en de trainers zijn heel aardig. Ze hebben het onder andere gehad over manieren waarop je om kunt gaan met de druk die op ons gelegd wordt vanuit school en door social media. En gister hadden we het over hoe gedachten leiden tot emoties, die weer onze acties bepalen. Hiermee wil ik oefenen, want ze zeggen dat het me kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Maar mam, wist je dat de andere kinderen zich soms ook onzeker voelen? Zelfs een jongen die heel cool is, waarvan ik het echt niet verwacht had, zei dat hij zich wel eens onzeker voelt!

In de middag kunnen we kiezen uit allemaal verschillende activiteiten. De eerste dag hebben we in een waterval gezwommen, dat was echt vet koud, maar ik heb het wel gedaan! Gister konden we kiezen uit bergbeklimmen, een architectuur workshop en boxen. En vandaag komt er een bekende Noorse fotograaf ons leren hoe we mooie foto’s kunnen maken en krijgen we hiphop les. Er is zoveel te doen – echt heel leuk!

Oh, ik moet gaan. De bel voor het eten gaat.

Daaaaaaag!

Hidde


Gepost onder Inspired by met de tag Jongeren

door Madelon Gielen

Reacties